Välkomna och lite tips!

Hej alla och välkomna!

Vad kul att starta mitt egna blogg om klockor. Tanken här är att recensera olika klockor, allt från analoga till digitala varianter, vare sig det är Samsungs nyaste eller Daniel Wellingtons senaste nyhet. Min tanke är att kunna vara en blogg som recenserar och är ärlig i sin recension vad gäller olika modeller, olika märken, osv.

Jag som driver den här bloggen heter Ayatola Marvin och är ursprungligen från USA. Där har jag bott många år och jag har en affärsverksamhet där som exporterar och importerar klockor, så det här är min business, det här kan jag (eller ska kunna). Jag har bott i Sverige i många, många år. Jag träffade kärleken i USA. Han var där på utbyttes semester och efter många och å men, många flyg dit och hit så bestämde vi oss för att bo i Sverige och ja, det har vi gjort nu i snart 24 år. Förutom att driva min handelsbolag med klockorna driver jag en Facebook Agency i Polen. Jag känner svenskar som bor där och vi arbetar med kunder i Sverige. Det är inte många ännu, det är ett nytt projekt jag har tagit mig an. Jag har de senaste 4 åren hållit på att lära mig och hur det fungerar med digital marknadsföring och har kommit in genom att lära mig mer och facebook som för mitt företag har varit jättebra. Digital marknadsföring handlar om hur man annonserar på olika plattformar genom att skapa annonser och framför allt följa upp dessa för att optimera dem. Vi är därför specialister inom Facebook men det finns så många andra saker att tänka på. Tänk er själva om ni skulle sitta på exempelvis Google och söka efter ”Välja elbolag hyresrätt”. Ni kommer att få en massa resultat, bland annat får ni annonser som resultat, om ni trycker in er på en sån är det garanterat så att dessa annonser kommer att jaga er genom nätet. Det är precis det vi gör, fast på Facebook då, då vi vill sälja våra klockor.

Men för att inte sylta in oss på vad jag gör och vem jag är, så kanske vi ska prata om det jag hade tänkt att vi skulle prata om, nämligen att prata om klockor.

Så, du vill köpa dig en analog snygg klocka? Absolut, vad ska du tänka på?


Den kanske viktigaste första grejen att tänka på är att använda dig av detaljerna för att bekräfta att den klockan du har tänkt köpa är äkta. Läs mycket om just klockan du är intresserad av, så att du får bättre koll på vad du ska titta efter. Ska du investera i exempelvis en Rolex vill inte du bli lurad eller oavsett klocka man vill inte bli lurad!

En annan viktig sak att tänka på när du ska köpa en analog klocka är dess mekanik. Du har all rätt att begära att få titta inne i klockan. Här ska du titta efter att alla detaljer fungerar som de ska och att det är rent och fint. Tyvärr har jag sett sådana exempel där människor har lagt en förmögenhet på riktigt snygga och äkta klockor med en jättedålig maskineri.

Ett annat tips här är att kolla upp säljaren ordentligt. Idag finns det massvis med folk ute på nätet som recenserar allt, även bra och dåliga säljare. Att köpa dyr klocka är en affärshändelse som kan vara en investering om det görs rätt. Ska du köpa en klocka som kostar tusentalskronor, kanske är blocket eller tradera inte det första stället och titta på, om inte du är en riktig bra konnässör av klockor.

Och som sista sak, PRISET. Jag har känt folk genom mina år som tyvärr har fått betala mer än vad de har behövt. Om priset du får låter för bra är det nåt klurigt, är det för dyrt och magkänslan sparkar dig, vänta och undersök mer. Titta på nätet, använd ditt nätverk, fråga runt innan du bestämmer dig. Det ska inte kosta dig mer än nödvändigt att betala för en bra klocka. Dyrare märken tenderar att vara en bristvara när man vill köpa sig en bra begagnad sådan, så därför ska du vara försiktig med priserna och undersöka lite.

Bra, hoppas jag kan i ett nästa inlägg skriva mer om det här med klockor som är så spännande (ni ska få se).

Vi hörs i ett annat inlägg.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *